4 Aralık 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
Kışın etli ve zeytinyağlı lahana sarmasına bayılırım.Geçen gün pazardan lahana aldım. Ben sarmalık lahana alırken yassı ve biraz yumuşak olmasına dikkat ederim
Malzemeler
1 adet orta boy lahana
1 1/2 su bardağı pirinç
2 adet kurusoğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı domates rendesi
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yeteri kadar su konur, su kaynayınca tuz ilave edilir,yaprak,yaprak ayrılan lahanalar haşlanır.Bir tavada yemeklik doğranmış soğan zeytinyağı ile sotelenir. Y ıkanmış pirinç ilave edilir kavrulur.sırası ile rendelenmiş domates tuz şekerbir çay bardağı sıcak su ilave edilip pirinç yarı pişirilir.İç malzeme soğuyunca doğranmış maydanoz kuru nane eklenir.Haşlanmış lahana yapraklarının orta damarı ayrılır.2 veya3e ayırdığımız lahana yaprağına    bir veya birbuçuk tatlı kaşığı hazırlaığımız içten koyup sarıyoruz .Tencereye sıraladığımız sarmaların üzerine limon suyu sıkıp biraz da tuz ekliyoruz.Bir tabak koyup önce bir çay bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz orta ateşte zaman zaman sıcak su ilave edip 20 veya 25 dakika pişiriyoruz .Pişme süresi tamamen damak zevkine bağlı





















.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder