4 Aralık 2013 Çarşamba

TAHİNLİ ÇITIR SARMA

TAHİNLİ ÇITIR SARMA
MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı çeviz içi
1 su bardağı toz şeker

ÜZERİ İÇİN
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Bir kapta sıvıyağ ve tahin iyice çırpılır.Ceviz içi ince bir şekilde çekilir.Baklavalık yufkanın iki tanesi üst üste konur,Yufkanın her tarafına tahinli sıvıyağlı karışım sürülür ceviz içi ve toz şeker serpilir , rulo şeklinde sarılır.Hazırlanan malzeme bitinceye kadar aynı işlem yapılır,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yanyana sıralanır.Üzerine sıvıyağ ve tahin karışımı sıvı sürülür,önceden ısıtılmış fırında175 derecede 15 dakika veya altı üstü altın rengi alıncaya kadar pişirilir,Soğuyan tahinli çıtırlar kesilerek servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder