KAHVALTILIK SOS
3 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
5 VEYA 6 DİŞ SARIMSAK
1 ADET LİMON SUYU
1 SU BARDAĞI İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
1 TATLI KAŞIĞI TATLI KIRMIZI TOZ BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ SUMAK
1 ÇAY KAŞIĞI KÖFTE BAHARI
1 ÇAY KAŞIĞI ACI PUL BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
HAZIRLANIŞI
Sarımsakların kabukları soyulur ve bir çay kaşığı tuz ile ezilir.Tüm malzeme iyice karıştırılarak bir kavanoza alınır, buzdolabında saklanır.Kahvaltılarda ekmek dilimlerinde veya kanepelerde kullanılabilen bir sos.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder