21 Aralık 2013 Cumartesi

YOĞURT TATLISI



YOĞURT TATLISI

MALZEMELER
3 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat[karbonatın üzerine 1 tatlı kaşığı limonsuyu]
1 paket vanilya
ŞURUBU  İÇİN
4,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılır.Sırası ile yoğurt ve irmik ,un ilave edilir.Unun bir kısmına limon sulu karbonat ta ilave edilir ve hamura karıştırılır.Oda sıcaklığında bekletilmiş olan margarinle pişirilecek olan kap yağlanır ve hazırlanan hamur dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170  derecede
30 dakika kadar pişirilir.Pişen tatlının keki bir kürdan yardımı ile test edilir .Eğer keke batırılan kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Pişen tatlının keki soğumaya bırakılır.Bir tencereye şurubu için, ölçülü su ve toz şeker konur ve kaynatılır.Kaynayan şuruba bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edilir bir taşım daha kaynatılır ve sıcak halde iken soğuyan tatlının kekine dökülür  soğumaya bırakılır.Soğuyan yoğurt tatlısı kesilerek servis yapılır , üzerlerine hindistan cevizi rendesi dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder