Unutulmuş yada unutulmaya yüz tutmuş , çok az bilinen yemeklerden biri.Fava yapılan, kurutulmuş ve kabukları soyulmuş iç bakla ile yapılıyor.Daha çok fava, adı ile bilinen bakla ezmesi ,çok , sevilen meze türlerinden biridir.
Bu sefer iç bakla ile zeytinyağlı yemeğini pişirdim..
MALZEMELER
300 gr kurutulmuş kabukları soyulmuş iç bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
1\2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1\2 demet dereotu
1 lt su
HAZIRLANIŞI
İç baklaları bir kaba koyuyoruz üzerine üç su bardağı soğuk su koyup bir veya iki saat bekletiyoruz.
Kuru soğanın kabuklarını soyup, yemeklik, biraz irice, gelişi ,güzel doğrayıp, tencereye alıyoruz.,zeytinyağını da ilave edip orta ısıda soteliyoruz . Soğanlar sararınca salçalarını ,koyup biraz kavuruyoruz baklaları ilave edip azar, azar sıcak su ilave ederek fazla karıştırmadan baklalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Dereotunu üzerine serpip, sıcağa yakın ılık servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder