ACELE TURŞU
2 ADET PATLICAN
4 ADET YEŞİL BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
2 ADET DOMATES
1\2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMON SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabukları alaca soyulur.biberlerin sapları kesilir çekirdek
yatakları çıkarılır ve biberler ikiye veya üçe kesilir.Bir tencereye su ilave edilir,kaynatılır tuz ilave edilir ve
patlıcanlar ile biberler atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Kaynayan sebzeler bir kevgir yardımı ile servis tabağına alınır.Kabukları soyulan sarımsaklar tuz ile ezilir limonsuyu sirke ve zeytinyağı ile iyice çırpılır haşlanan sebzelerin üzerine dökülür domatesler doğranarak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder