24 Temmuz 2015 Cuma

Itır Kokulu Fırın sütlacım

Bugün kırık pirinçli ve annemin sütlaçta vazgeçmediği ıtırlı  fırın sütlaç haZırladım 
Servis yaparken bir top dondurmada vazgeçilmezi...
Hemen malzeme listesini vereyim

malzemeler
2 veya 3 tane ıtır yaprağı
4 çorba kaşığı kırık pirinç
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
Bir fiske tuz
Pirinçleri haşlamak için 2 su bardağı su
Nişastayı ve pirinçleri inceltmek için 1 su bardağı su
1 kase fındık kırığı

Hazırlanışı
Kırık pirinçleri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye koyup orta hararetli bir ocakta pirinçler yumuşayıncya kadar pişiriyoruz
Sütü bir fiske tuzu haşlanan pirinçleri bir tencereye koyupkaynatıyoruz bu arada bir su bardağı su ile pirinç unu mısır nişastası bir kapta inceltilir hazırlanan bu karışımı kaynamakta olan sütlü  pirinçli karışıma ince bir şekilde akıtırak döküp hızlı ca karıştıralımbu karışım 10 dakika kadar kaynadıktan sonra toz şekerini ilave edip  boza  kıvamını alıncaya kadarpişirelim bu arada ıtır yapraklarını ilave edelim
İki yumurta sarısını bir kapta çırpalım kaynamakta olan malzemeden bir kase kadar alıp yumurta sarısı ile karıştırıp  tekrar tencereye ilave  edip bir taşım kaynatalım kaselere boşaltmadan önce ıtır yapraklarını tencereden alalım
Fırın ısısına dayanıklı güveçlere sütlaçları paylaştıralım bir tepsiye iki parmak su koyup  güveçleri tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmış fırında sütlaçların  üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Üzerini fındık kırıkları ile süsleyelim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder