|AYVA REÇELİ
1kg ayva
1kg toz şeker
3 su bardağı su
5 tane karanfil
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabukları soyulur,ortadan kesilir çekirdek yatakları çıkarılır.İstenen şekilde limonlu suya doğranır.
[ayvaların kararmaması için]Bir tencereye kesilen ayvalar konur 3 su bardağı su konur ,kaynatılır. Kaynayıp yumuşayan ayvaların üzerine toz şekeri dökülür karıştırılır kaynamaya bırakılır ara sıra karıştırılır üzerinde oluşan köpükleri alınır .Ayvaların üzerinde göz göz kabarçıklar oluşunca yarım limon suyu konulur karanfiller atılır 5 dakika daha kaynatılır ve tencere ocaktan alınarak soğutulur.Soğuyan reçel biraz koyulaşır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder