2 Kasım 2014 Pazar

Yoğurtlu Kesme Çorba [Anneanne Çorbası]

 YOĞURTLU  KESME ÇORBA



MALZEMELER


HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı  un
1\2 çay kaşığı tuz

SOSU İÇİN
1 su bardağı süt
300 gram yoğurt
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

   Bizim evimizde anneanne çorbası çok pişer çünkü eşim çocuk iken anneannesi bu kesme hamurunu hazırlarken onu seyredermiş. Hamuru kestikten sonra hemen bir çorba pişirirmiş kalan hamuru kuruttuktan  sonra bir bez torbaya koyar  hadi bunu duvara as dermiş eşim bana hadi anneannemin çorbasından içelim der , işte sizlere tarifi;

   Bir kabın içine yumurta kırılır,su ve tuz ilave edilir karıştırılır.Azar ,azar un ilave edilerek bir hamur yoğrulur ve yoğrulan hamurun üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamurdan 2 beze yapılır düz bir zeminin üzerinde merdane yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.1\1 cm büyüklüğünde  önce boyuna sonra enine kareler kesilir.

Bir tencereye süt ilave edilir  süt kaynayınca hazırladığımız kesme hamurlar içine ilave edilir kaynamaya bırakılır ve hamurların yumuşaması sağlanır bu arada süt azalırsa tekrar sıcak süt ilave edilir diğer tarafta  sarımsakların kabukları soyulur bir bıçak yardımı ile ezilir yoğurda karıştırılarak çırpılır tenceredeki sütlü karışımdan azar azar yoğurda ilave edilir ısı eşitlenir ısınan yoğurt tencereye ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra tuzu ilave edilir tencere ocaktan alınır üzerine eritilen tereyağı ilave edilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder