1 KGR BROKOLİ
1 ADET KARNIBAHAR
1 KGR HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
3´VEYA 4 DİŞ SARIMSAK
1 ADET LİMON
TUZ
HAZIRLANIŞI
Brokoli yıkanır çiçek çiçek ayrılır, aynı şekilde karnıbaharlarda çiçek çiçek ayrılır. Havuçların dış kabukları soyulur.küçük halkalar halinde kesilerek hazırlanır.Ayrı ayrı tencereye su konur ve iyice kaynatılır. Sırası ile karnıbahar, brokoli ve havuçlar haşlanır .Sarımsakların kabukları soyulur tuz ile ezilir.Limon suyu,ezilen sarımsaklar ve zeytinyağı iyice çırpılır ve krema kıvamına getirilir .Haşlanan sebzeler ayrı ayrı süzgülere alınır ve sularının iyice süzülmesi sağlanır.Servis tabağına yan yana sıralanan haşlanmış sebzelerin, üzerine hazırlanan sos dökülür.
NOT Sebzeler buharda haşlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder