17 Şubat 2015 Salı

FIRINDA KARNABAHAR KIZARTMASI

Fırında Karnabahar Kızartması



FIRINDA KARNABAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER
1,5 Kg Karnabahar
1 lt su
1\2 su bardağı buğday unu
1\2 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
300 gr yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye  su konur kaynatılır diğer tarafta karnabahar çiçekleri ayrılır yıkanır kaynamakta olan suya atılır tuz ilave edilerek çiçekler parçalanmadan kaynatılır.Haşlanan çiçekler kevgirle süzgüye alınır soğutulur.Un ve zeytinyağı ayrı kaplara konur.Soğuyan karnabahar çiçeklerinin her iki tarafı önce una batırılır bir fırça yardımı ile her iki tarafınada yağ sürülür  fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya25 dakika çiçeklerin üzeri  pembeleşinceye kadar kızartılır fırından alınarak soğutulur.Sarımsakların kabukları soyulur tuz ile ezilir yoğurtla karıştırılır soğuyan ve servis tabağına alınan karnabahar çiçeklerinin üzerine dökülerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder