MALZEMLER
2 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ÜZERİ İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI TUZSUZ BADEM
1 KAHVE FİNCANI PEKMEZ
ŞURUP İÇİN
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2.5 SU BARDAĞI SU
1\4 LİMON SUYU
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde süt ve toz şeker biraz çırpılır ve irmik ve karbonat ilave edilir.Bir kaşık ile karıştırılır ve bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün irmikli karışım el ile yoğrulur ve margarin ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerini ne pekmez sürülür ve tuzsuz bademler sıralanır.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Bir tencereye ölçülü su ve toz şeker konur ve 10 \15 dakika . kaynatılır.Limon suyu dökülür iki dakika kadar daha kaynatılır ve sıcak halde soğuyan irmikli hamurun üzerine dökülür.Soğuyan tatlının üzeri küçük dikdörtgenler şeklinde kesilir ve bir gece bekletilir E rtesi gün servis yapılır
NOT Kabuklu .bademler sıcak suda bekletilir ve yumuşayan bademin kabukları soyulur kurutulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder