19 Aralık 2013 Perşembe

Yoğurt Tatlısı


YOĞURT TATLISI

MALZEMELER
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon veya portakal kabuğu rendesi arzuya göre eklenebilir

ŞURUP İÇİN
4,5 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır,önce sıvı malzeme olan yoğurt,  sonra sırası ile irmik un kabartma tozu vanilya ilave edilir.Pişirilecek olan tepsi  oda sıcaklığında bekletilmiş olan margarinle yağlanır,hazırlanan malzeme dökülür, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika pişirilir. Pişen malzeme kürdan ile test edilir eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.Pişen tatlı soğutulur.Bir tencereye 6 su bardağı su ve 4,5 su bardağı toz şeker ilave. edilir ve kaynatılır.Kaynayan şurup soğuyan revaninin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.İyice soğuyan tatlı dilimler halinde kesilir ve üzerine hindistan cevizi rendesi serpilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder