28 Mart 2016 Pazartesi

Porsiyonluk Hamsili Pilav

Malzemeler
300 gr hamsi
1 adet kurusoğan
1 çay bardağı pirinç
1 adet domates
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Tuz ,karabiber,yenibahar,kimyon,tarçın
2 dal dereotu
1  çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet toprak porsiyonluk güveç
Hazırlanışı
Hamsilerin ,kafaları koparılır kılçıkları çıkarılır yıkanır.Tuzlanır ,süzgüye konur sularının ,süzülmesi sağlanır.Sıcak suyun içine ,kuş üzümleri konur ,kabarması sağlanır.Soğanların ,kabukları soyulur ,yemeklik doğranır.Bir tencereye sıvı yağ,dolmalık fıstıklar konur fıstıkların rengi,açık kahverengi oluncaya kadar, kavrulur yemeklik doğradığımız  soğan ilave edilip sarı bir renk ,alıncaya kadar  kavrulur.Yıkanmış pirinç ilave edilerek kavrulur ,pirinçler saydam bir hal alınca rendelenmiş domates konur suyunu çeken domateslerden sonra, suyu süzülen kuş üzümü ölçülü suyu tuzu, toz şeker ilave edilerek, tencerenin ,kapağı kapanır pilav pişirilir Pilav pişince  baharatları  ince doğranmış dere otu da ilave edilerek, pilav demlenmeye bırakılır.
Toprak güveç sıvı yağ ile kenarları ve içi yağlanır.Hamsilerin derili kısmı mısır ununa batırılarak güveç in kenarlarına ve dibine yerleştirilir .Demlenen pilav konur ,balıkların sarkan kısımları pilavın üzerine kapatılır.Diğer hamsiler de  mısır ununa batırılarak derili kısmı üste gelecek şekilde pilavın üzerine kapatılır. Sıvı yağ ile hamsiler yağlanır bir parça tereyağı konur 175 derecede 15 veya 20  dakika pişirilerek servis yapılır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder