Malzemeler:
4-5 adet orta boy haşlanmış patates
250 gram beyaz peynir veya çökelek
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 çorbakaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Haşlanan patatesler rendelenir,içine peynir tuz,karabiber, maydonoz, k.pul biber ve olmazsa olmazı kuru nane ilave edilerek iç malzeme hazırlanır.Süt,yağ,yoğurt ve yumurta ile sıvı malzeme hazırlanır.Bütün yufka tezgaha serilir.Sıvı malzeme her tarafına sürülür.Sonra bir parçası katlanır.D harfi şeklinde olur.Uzun tarafına patatesli malzeme konulur.Kenarları hafifçe içe kapatılarak rulo yapılır, ve kendi etrafına sardırılır.Yağlanmış fırın tepsisine konulur.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.Kalan sıvı malzeme böğreğin üst tarafına tamamen sürülür.190 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder