Kabuklu Kuru Barbunya
Malzemeler
500 grm kabuklu kuru barbunya
300 grm kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 limon suyu
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2'5 su bardağı su
Tuz
Barbunyaları başlamak için
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Kabuklu barbunyalar geceden bir kabın içine soğuk su ile konur sabaha kadar bekletilir
Ertesi gün suyu süzülür bir tencereye su ile kabuklu barbunyalar konur 10 dakika kaynatılır süzülür
Düdüklü tencerenin içine kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı ile sotelenir kuzu etleri ilave edilir sotelenir salçalarda ilave edilir haşlanan kabuklu barbunyalarda ilave edilir 2,5 su bardağı su ilave edilerek düşüklüğü tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir pişen yemek ocaktan alınır tencerenin içindeki hava tamamen bitince kapak açılır
Limon suyu, tuz, un, kabukları soyulup ezilmiş sarımsak çırpılıp yemeğe dökülür
5 dakika kaynatılır pişirme işlemi tamamlanır servis yapılır
Not:bu kabuklu barbunya Antalya'nın bir ilçesinde yetiştirilir dalından koparılarak yıkanır yemeklik şeklinde doğranıp kurtulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder