5 Kasım 2014 Çarşamba

Kabuklu Kuru Barbunya-Yöresel Lezzetler


Kabuklu Kuru Barbunya




Malzemeler
500 grm kabuklu kuru barbunya
300 grm kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 limon suyu
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2'5 su bardağı  su
Tuz
Barbunyaları başlamak için
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Kabuklu barbunyalar geceden  bir kabın içine soğuk su ile konur sabaha kadar bekletilir
Ertesi gün suyu süzülür bir tencereye su ile kabuklu barbunyalar konur 10 dakika kaynatılır süzülür
Düdüklü tencerenin içine kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı ile sotelenir kuzu etleri ilave edilir sotelenir salçalarda ilave edilir haşlanan kabuklu barbunyalarda ilave edilir  2,5 su bardağı su ilave edilerek düşüklüğü tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir pişen yemek ocaktan alınır tencerenin içindeki hava tamamen bitince kapak açılır 
Limon suyu, tuz, un, kabukları soyulup ezilmiş sarımsak çırpılıp yemeğe dökülür 
5 dakika kaynatılır pişirme işlemi tamamlanır servis yapılır

Not:bu kabuklu barbunya  Antalya'nın bir ilçesinde yetiştirilir  dalından koparılarak yıkanır  yemeklik şeklinde doğranıp kurtulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder