4 Aralık 2013 Çarşamba

EKOSELİ PASTA

Bu pastayı ilk kez arkadaşımda yemiştim   15 yıl kadar önce. Tat ve görüntü olarak ailece beğendik,tarif defterimde yerini almıştı .Son zamanlarda yine sıkça bu güzel pastayı pişirmeye başladım tarifinide sizlerle paylaşmak istedim.

EKOSELİ PASTA

MALZEMELER
3yumurta  1 türk kahvesi fincanı su
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
KAKAOLU KEK İÇİN  MALZEMELER
 3 yumurta  1 türk kahvesi fincanı su
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı kabartma tozu                                                        
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ve toz şeker iyice çirpılır.Un kakao kabartma tozu elenir Yumurtalı karışıma katılır su da ilave edilir.Margarinle yağlanmış  çember  kalıpta  önceden ısıtılmış fırında önce200 derecede 15 derece sonra150 derecede 10 dakika pişirilir. Kürdan batırılır kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Sade kekte aynı şekilde pişirilir.Soğuyunca halkalar kesilir.
Kekin ortasına çay tabağı konur kesilirSonra2 parmak kalınlığında kesilir ,tekrar 2 parmak kalınlığında kesilir
3 yada4tane yuvarlaklar elde edilir,Sade kek te aynı şekilde kesilir .
KREMANIN HAZIRLANIŞI
3 su bardağı süt
4yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1/2 paket labne
1 paket vanilya
Tozşeker,kakao,un bir tencerede karıştırılırSüt ilave edilrkrema göz göz oluncaya kadar pişirilir vanilyası ilave edilir tencere ocaktan alınır İçine labne konur çırpılır.
Bir tepsiye önce kakaolu en büyük halka kour, iç çeperi kremalanır.sonra sade kekin 2 ci büyük halkası konur kremalanırsonra kakaolunun 3 cü halkası konur kremalanırsade kekin 2 halkası konur kremalanır ortasına kakaolu kekin en küçük parçası konur, tüm yüzeye krema sürülür.2 katınada kalan kakaolu ve sade kek yine ayni düzende yerleştirilir  En üst ve kenarlar krema ile kaplanır .Arzu edilirse üst kısmı beyaz çikolata ile süslenir.
Beyazçikolata ben mari sistemi ile eritilip küçük kareler yapılır.
ben mari şöyle hazırlanır. Bir tencereye su konur onunda içine ısıys dayanıklı boş bir kap konur çikolata boş kaba konur  Ocak yakılır tencerenin içindeki su kaynamaya başlayınca çikolatada erimeye başlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder