MALZEMELER
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet patates
1 adet limon
1\2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasaların püskülleri kesilir, yıkanır ,üç santim uzunluğunda kesilir.Patatesin kabukları soyulur iri küpler halinde doğranır ,tuzlanır.Havuçların dış kabuğu soyulur, halka, halka kesilir.Soğanın kabuğu soyulur tüm sebzeler yıkanır,soğan yemeklik doğranır.Tencereye, zeytin yağı , doğranmış soğan , havuçlar ve patatesler konur sotelenir rende domates ve pırasa, tuz, limonsuyu, toz şeker ilave edilerek ,orta hararetli ısıda, sıcak su ilave edilerek, tüm sebzeler, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder