Yazın kurutulan sebzeler ve meyveler kış mevsimi gelince çok işimize yarıyor .Doktorlarımızında kurutulmuş sebze ve meyveleri tüketmemizin çok sağlıklı olduğunu söylüyorlar .Kurutulmuş domates biber ,patlıcan.kabak. semizotu bamya ve birçok sebzelerin yemekleri dolmaları
Elma armut kuruların dan yapılan hoşaflar yani yöresel ismi Kak bulmacalarda da çok ca çıkar , üzüm incir kayısı saymakla bitmez Ben kuru bamyanın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum
MALZEMELER
1 dizi kuru bamya
2 adet kuru soğan
2 adet limon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1\2 su bardağı haşlanmış nohut
1\2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tencereye su konur , bir adet limonun tamamı dilimlenir tencereye konur ve su kaynatılır .Kaynayan limonlu suyun içine bamyalar konur yumusayıncaya kadar kaynatılır.Bamyalar yumuşayınca tencere ocaktan alınır. Haşlanan bamyalar iki saat kadar haşlanmış olduğu suyun içinde bekletilip iyice şişmesi sağlanır.Tencereye yarım ay şeklinde doğranan soğanlar konur zeytinyağı ile sotelenir salçalar ilave edilerek biraz sotelenir iki su bardağı kadar sıcak su konur bir limonun suyu sıkılarak ilave edilir kaynatılır .Şişen bamyalar iplerinden ayrılır ve kaynamakta olan soslu tencereye konur haşlanan nohutlar, tuz, ilave edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder