22 Ocak 2017 Pazar

KADINBUDU KÖFTE

Meze olarak ta hazırladığım bir ara sıcak veya soğuk olarakta yenebilen bir atıştırmalık.Akşamdan kalan pilav bizim evde ertesi gün kadınbudu köfte oluyor veya sütlaç için haşladığım pirincin fazlası
MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 adet buyuk boy kurusoğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1\2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
PANESİ İÇİN
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
KIZARTMAK İÇİN
2 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Önce pirinci haşlıyoruz süzüyoruz.Yemeklik doğradığımız kuru soğanı tavada bir çorba kaşığı sıvıyağ ile soteliyoruz .kıymanın yarısı ilave edip kavuruyoruz kıyma suyunu salıp çekince kahverengi bir renk alıyor ozaman pişirme işlemini tamamlıyoruz Tuzunu ve baharatları koyup tamamen soğutuyoruz.Soğuyan kıymalı harcın içine ayırdığımız çiğ kıyma , haşlanan pirinç maydanoz ve yumurtayı kırıp yoğuruyoruz. Elimizı suya batırıp yumurta büyüklüğünde köfteler yapıp yumurta şekli veriyoruz. İki adet yumurtayı bir kaba kırıp çırpıyoruz. unu ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyuyoruz . Hazırladığımız köfteleri önce una, sonra yumurtaya . daha sonra galeta ununa batırıp arkalı önlü altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartıyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder