27 Ocak 2017 Cuma

KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ

Kuru börülce salatası cok seviliyor mezelerin vazgeçilmezidir.Hele sıcacık bir tarhana çorbasının yanında sevilerek tüketilir yada tarhanaya haşlanmış kuru börülce ilave edilirki yanında  kuru acı biber kızartmasıyla deymeyin keyfe  ancaak  zeytinyağlı kuru börülce yemeğinin bu soğuk günlerde tam zamanı yanında da turşu ...
MALZEMELER
250 gr kuru börülce
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1\2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy havuç
tuz
1 lt su
HAZIRLANIŞI
Börülce, kırıklarından, çöplerinden, temizlenir. Tencereye ,bir lt su konur kaynatılır.tuz atılır yıkanan börülceler içine atılır siyah suyu çıkınca süzülür.Kuru soğanın kabukları ayrılır yemeklik doğranır, havuçların dış kabukları kazılır küçük ,küçük kesilir, zeytinyağı ile tencerede birleştirilip sotelenir salçalarda ilave edilerek salçaların kokusu çıkıncaya kadar bir iki tur sotelenir,iki su bardağı sıcak su konur orta ısılı ateşte kaynatılır .Salçalı su kaynayınca, haşlanan börülceler, yeteri miktarda tuz ilave edilerek, börülceler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. su azalırsa  sıcak su ilave edilerek yemek pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder