18 Ocak 2017 Çarşamba

ANANASLI MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
4 veya 5 dilim konserve ananas dilimleri
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
Yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye kuru malzemeler konur vanilya hariç  sütte ilave edilerek karıştıra , karıştıra pişirilir. Pişen muhallebi göz, göz olunca içine vanilya konur karıştırılır, ocaktan alınır .kaymak tutmaması için ara sıra karıştırılır. Pişen muhallebi  ayaklı  cam kaplara konup , üzerine ananaslar küpler halinde kesilerek konur veya ananas dilimi konup üzerine bir kepçe muhallebi konur soğuyunca bir tabağa  ters çevrilerek servis yapılır. Üzeri yeşil fıstıkla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder