27 Ocak 2017 Cuma

LİMONLU KEK

MALZEMELER
3 adet  yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1\2 su bardağı yoğurt
1\2 su bardağı süt
1 adet limon
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor kek ten iyi sonuç olamak için,
Yumurtalar ,toz şeker ile birlikte şeker eriyinceye kadar çırpılır. Sıvı malzemeler ve  bir limonun sıkılmış suyu yumurtalı malzemeye konur bir tur çırpılır .Elenmiş un, limon kabuğu rendesi ,kabartma tozu ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır.Kek kalıbı, oda sıcaklığındaki  margarin ile  yağlanıp ,toz şeker serpilir hazırlanan kek hamuru dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir,Kürdan,  pişen keke batırılır ,temiz çıkarsa, kek pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder