12 Ocak 2017 Perşembe

ANNE KURABİYESİ

Çocukluğumda annemin günlerinde yada kış mevsiminde  sıkça yaptığı kurabiye idi.Şeklide aynı annemin yaptığı gibi,...
MALZEMELER
2 Yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker[Tatlı isteyenler 1,5 su bardağı toz şeker de kullanabilir].
1 su bardağı portakal veya mandalina suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
3 veya 4 su bardağı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına ,yumurtalar kırılır ,toz şekerle çırpılır. Sırası ile yağ ve portakal veya mandalin suyu rende ,portakal kabuğu, toz tarçın , konup karıştırılır. Bir parça unun üzerine, karbonat konur bir çay kaşığı limon suyu konur ve sıvı malzemeye  un ile birlikte , ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.Hazırlanan hamurdan , bir parça alınır düz bir zemin üzerinde ince uzun şeritler yapılır bu  seritler den parca lar koparılarak sekiz şeklinde , küçük daireler gibi çeşitli şekiller yapılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır . Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder