Pazardan aldığım, erikler ekşi çıkınca ,reçel yapayım dedim , bende reçel sahibi oldum.
MALZEMELER
1 kg ekşi erik
1 kg toz şeker
1\2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Erikler oyıkanır, ikiye bölünür çekirdekleri çıkarılır Bir kabın içine ayıklanmış olan erikler ve bir kilogram toz şeker konur ,bir gece bekletilir.Ertesi gün, tencereye şekerli erikler konur, orta hararetli bir ısıda, bir taşım kaynatılır Şeker eriyince, erikler kevgirle alınır. Şurup on dakika kaynatılır , içine erikler konur bir on dakika ,daha kaynatılır , üzerine biriken köpükler alınır. Limon suyu ilave edilerek ,bir taşım daha kaynatılır. Pişen reçel, ocaktan alınır, sıcak ,sıcak kavanoza boşaltılır.
MALZEMELER
1 kg ekşi erik
1 kg toz şeker
1\2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Erikler oyıkanır, ikiye bölünür çekirdekleri çıkarılır Bir kabın içine ayıklanmış olan erikler ve bir kilogram toz şeker konur ,bir gece bekletilir.Ertesi gün, tencereye şekerli erikler konur, orta hararetli bir ısıda, bir taşım kaynatılır Şeker eriyince, erikler kevgirle alınır. Şurup on dakika kaynatılır , içine erikler konur bir on dakika ,daha kaynatılır , üzerine biriken köpükler alınır. Limon suyu ilave edilerek ,bir taşım daha kaynatılır. Pişen reçel, ocaktan alınır, sıcak ,sıcak kavanoza boşaltılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder