3 Eylül 2016 Cumartesi

Hibiskus Şerbeti

Sayısız yararı olan Hibiskus,Sivas ilimizde nar çiçeği olarak bilinen  bu bitki kompostoşarda , özellille ayva reçelinde kullanılan , kışın çay olarak tükettiğimiz , şifası saymakla bitmeyen ayva tatlısında renk olarak kullandığım bir mutfak olmaz olmazımdır.Sivasa ,gezmeye gittiğimde ikram edilmişti, hem sıcak çayı ,hem şerbeti çook beğenmiştim.
Şimdi sizlerle şerbetinin yapımını paylaşacağım
Ne içtiğimizin farkın olduğumuz doğal lezzet
Limon dilimi ilede servis yapabilirsiniz
Malzemeler
1 çay bardağı Hibiskus
2 adet  küçük tarçın çubuk
6 veya7 tane tane karanfil
2 su bardağı toz şeker
1 ,5 lt su
Süslemek için
Limon dilimleri
HAZIRLNIŞI
Tencereye, su, kabuk tarçın konur 
, su kaynayınca şeker ilave edilir karıştırılır
Hibiskuslar tane karanfiller atılarak ,
10 veya 15 dakika kaynatılır, soğutulur.
Süzülerek şişelere doldurulur, arzuya göre
Su ilavesi ile inceltilerek, bardaklara konarak servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder