Bu turşuyu arkadaşım Mübeccel de yemiştim ve çok beğenmiştim .Tarifi için arkadaşım Mübeccel e çok teşekkür ederim
MALZEMELER
1 adet orta boy beyaz lahana
1 kg havuç
1 kg kornişon turşu
1 kg kereviz
1 kg kırmızı biber
1 kg yeşil biber
5 baş sarımsak
1 lt üzüm sirkesi
3 lt kaynamış soğumuş su
1,5 su bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı limon tuzu
HAZIRLANIŞI
Tüm sebzeler iyice yıkanır.Lahanalar yaprak yaprak ayrılır ince ince doğranırHavuçların dışı kazınır fındık büyüklüğünde dogranır Biberlerin sapı kesılır ,tohumları çıkarılır . kornişon salatalıklar fındık büyüklüğünde doğranır. Kerevizin dış kabuğu soyulur yaprakları ile birlikte ince ince doğranır Tüm malzemeler büyük bir kabın içine alınır.Sarımsakların kabukları soyulur küp. küp doğranır.
Üç litre olan sudan iki su bardağı alınır içine kaya velimon tuzu konularak bir emaye kapta karıştıra karıştıra eritilerek kaynatılır soğutulur
NOT tuzların eritileceği kap Kesinlikle emaye veya ısıya dayanıklı cam olmalı Diğer madenlerin alaşımları bozuluyor
Soğuyan tuzlu su sirke ve kaynamış soğumuş su, doğranan malzemelerin üzerine dökülür bir gece bekletilir.
Ertesi gün kavanozlara doldurulur,sirkeli tuzlu su, kavanozların üzerine dökülerek, kapağı kapatılarak saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder