MALZEMELER
5 kg domates
2 kg yeşil biber
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı kaya tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
2 baş sarımsak
3 veya
4 adet 1 lt lik kavanoz
HAZIRLANIŞI
Domates ve biberler yıkanır.Biberlerin sapları kesilir biberler ikiye veya üçe doğranır.Domateslerin sap kısımlarının yuvaları oyulur domatesler rondodan geçirilir veya rendelenir.Sarımsakların kabukları soyulur ikiye veya üçe kesilir.tuz , çiçek yağı, sirke toz şeker le birlikte tüm malzeme bir kabın içine konur bir kaç saat bekletilir. kavanozlara doldurulur üzerilerine bir miktar yağ konularak kavanozların kapakları kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder