25 Eylül 2016 Pazar

FIRINDA PALAMUT

Mevsim olarak tamda palamut  un en güzel zamanı .Özellikle çocuklar için fosfor kaynağı.Hem hazırlaması kolay hem de  çok lezzet lı bir balık  ..
MALZEMELER
2 adet palamut
1 adet kuru soğan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
2 veya 3  adet defne yaprağı
tuz karabiber
1\2 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Palamut ları temizledikten sonra ,dilim dilim kesiyoruz yıkayıp tuzluyoruz ,süzgü ye koyup fazla sularının akmasını bekliyoruz.
Fırın tepsisini  çok az bir şekilde yağlıyoruz. Soğanların kabuklarını ayırıp , halka .halka kesiyoruz.biberlerin saplarını kesip üçe veya dörde kesiyoruz.Hazırladığımız .sebze karışımını çok az tuzla tuzluyoruz.Yağlı fırın tepsisine ,balıklarımızı sıralıyoruz,.sebze karışımını da üstüne yayıyoruz.Defne yapraklarını da ilave ediyoruz. Eğer domatesimiz sulu ise su ilavesi yapmıyoruz etli domates ise su ilavesi yapıyoruz.Yağı .tuz ve karabiberi çırpıp üzerine döküyoruz.180 derece fırında 30 veya 35 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder