5 kg domates
5 adet 1 kg cam kavanoz
5 adet kavanoz kapağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı
Domatesler yıkanır, çürükleri ayıklanır, ortadan ikiye kesilir baş kısmındaki yuvarlak kesilip , ayrılır gelişi güzel doğranır eğer kabukları çıkıyorsa ayrılır.
Rondodan geçirilir veya zar şeklinde doğranır.
Tencereye doğranmış domatesler, tuz,
Sıvıyağ konur orta hararetli bir ateşte karıştırılarak pişirilir.
Domatesler göz, göz olunca sıcak haldeyken kavanozlara tek , tek boşaltılır kapakları kapatılarak , hızla ters çevrilir ve bir gece sabaha kadar iyice soğuyuncaya kadar bekletilir.
Ertesi gün kavanozlar düzeltilerek saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder