MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 çay bardağı şehriye[ istenilen şehriye kullanılır].
3 su bardağı sıcak su
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçler ılık ve tuzlu suda bir saat bekletilir.Tencereye .tereyağı. zeytinyağı konur. yağ eriyince şehriye tuz ilave edilip şehriyeler açık kahverengi oluncaya kadar kavrulur .Bol suda yıkanıp ,,nişastasından, arındırılan süzülen, pirinç, tencereye ilave edilip, kavrulur. Pirinçler saydam bir renk alınca, sıcak su ilave edilip. tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte, üç dakika .sonra kısık ateşte, pişen pirinçler göz. göz olunca, tencere ocaktan alınır. Kapağı açılarak üzerine kağıt havlu konur, kapak kapatılarak, yirmi dakika dinlendirilir. Pirinçler, kırılmadan karıştırılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder