ACI BİBER REÇELİ
İşte size süper bir tarif Kahvaltılarınız da ve ızgara etlerin yanında. gururla kullanabileceğiniz .nefis bir tat Tarifimde benimle bilgisini paylaşan arkadaşım Hülya Çeliker'e teşekkür ederim.
MALZEMELER
1\2 kg sivri acı biber
1 kg tarhanalık tatlı kırmızı biber
1.5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1\2 limon suyu
2 tane mercimek büyüklüğünde limon tuzu
Eğer. yazın bu reçeli. hazırlamak isterseniz. tarhanalık acı kırmızı biberden. de çok iyi sonuç alırsınız.
HAZIRLANIŞI
Önce biberlerimizi yıkıyoruz.[ Ben eldiven kullandım.bu çok önemli ellerimizin yanmaması için]
Saplarını kesiyoruz. tohumlarının bir kısmını çıkarıyoruz
Eğer tohumların hepsini temizlersek reçel imiz tatlı biber reçeli olur
Önce. tarhanalık. tatlı biberleri . ince şeritler halinde kesip. daha sonra.minik . minik dikdörtgenler kesiyoruz. Sivri biberleri. ince yuvarlaklar şeklinde kesiyoruz.
Tencereye doğrayıp hazırladığımız biberleri ve 1.5 su bardağı suyu koyup bir tur haşlayıp biberlerin suyu tamamen çekmesini sağlıyoruz.Ocaktan aldığımız tenceremizin içine.ölçülü şekeri koyup bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün. bir gece tencerenin içinde bekleyen şekerli biberlerimizi yİne orta hararetli bir ısıda kaynatıyoruz .Üzerine biriken köpüklerini alıyoruz . Reçelimiz göz göz olunca limon suyunu. limon tuzunu ilave edip bir tasım daha kaynatarak sıcak .Sıcak kavanozlara boşaltıyoruz. Kavanozlarımızı ters çeviriyoruz bir gece bekletip ertesi gün kavanozlarımızı düzeltiyoruz.
NOT Hazırladığınız reçelleri küçük . kavanozlarda saklamanızı tavsiye ederim
Büyük boy. kavanozlara konulan. reçeller .tüketilmek için . kapağı açıldığında . hava ile temas edeceği için şekerlenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder