26 Ekim 2016 Çarşamba

Acı biber reçeli


ACI BİBER REÇELİ


Acı biberi ,çorbalarımız da  yemeklerimizde.vazgeçemediğimiz kısır da ,turşuda ... daha  nasıl sayayım hemen .hemen yemeklerin her alanında kullanırız  Acının tatlısı denince şöyle bir durup düşünürüz Nasıl yani diye
İşte  size  süper  bir tarif  Kahvaltılarınız da ve ızgara etlerin yanında. gururla kullanabileceğiniz .nefis bir tat Tarifimde benimle bilgisini paylaşan arkadaşım Hülya Çeliker'e teşekkür ederim.
MALZEMELER
1\2 kg sivri acı biber
1 kg tarhanalık tatlı kırmızı biber
1.5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1\2 limon suyu
2 tane mercimek büyüklüğünde limon tuzu

Eğer. yazın bu reçeli. hazırlamak isterseniz. tarhanalık acı kırmızı biberden. de çok iyi sonuç alırsınız.

HAZIRLANIŞI
Önce biberlerimizi yıkıyoruz.[ Ben eldiven kullandım.bu çok önemli ellerimizin yanmaması için]
  Saplarını kesiyoruz. tohumlarının bir kısmını çıkarıyoruz
Eğer tohumların hepsini temizlersek reçel imiz  tatlı biber reçeli olur
Önce. tarhanalık. tatlı biberleri . ince şeritler halinde  kesip. daha sonra.minik . minik  dikdörtgenler  kesiyoruz. Sivri biberleri. ince yuvarlaklar şeklinde kesiyoruz.
Tencereye  doğrayıp hazırladığımız  biberleri ve 1.5 su bardağı  suyu koyup  bir tur haşlayıp biberlerin suyu tamamen çekmesini sağlıyoruz.Ocaktan aldığımız tenceremizin içine.ölçülü şekeri koyup bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün. bir gece tencerenin     içinde bekleyen şekerli  biberlerimizi yİne orta hararetli bir ısıda kaynatıyoruz .Üzerine biriken köpüklerini alıyoruz . Reçelimiz göz  göz  olunca limon suyunu. limon tuzunu ilave edip bir tasım daha kaynatarak sıcak .Sıcak kavanozlara boşaltıyoruz. Kavanozlarımızı ters çeviriyoruz bir gece bekletip ertesi gün kavanozlarımızı düzeltiyoruz.
NOT Hazırladığınız reçelleri küçük  . kavanozlarda saklamanızı tavsiye ederim
Büyük boy. kavanozlara konulan. reçeller .tüketilmek için  . kapağı açıldığında . hava ile temas edeceği için şekerlenebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder