23 Eylül 2016 Cuma

PASTIRMALI KURU FASULYE

MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
3 su bardağı su[Fasulyeleri kabartmak için]
1  lt su[Fasulyeleri haşlamak için]
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet köy biberi
1 çay bardağı zeytin yağı
100 gr pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba kuru fasulyeler ve bir lt soğuk su konur , bir gece sabaha kadar bekletilir.Ertesi gün suyun içinde beklemiş ve şişmiş fasulyeler yıkanır. süzülür.Tencereye bir litre su konur. kaynatılır. Kaynayan suya fasulyeler atılır yumuşayıncaya kadar haşlanır. üzerine biriken köpükleri alınıp atılır.Fasulyeler parçalanmadan  yumuşayınca süzgüye dökülerek suyu süzülür ve sıcak su ile yıkanır.
Soğanın kabukları  soyulur .yemeklik doğranır.zeytinyağı ile sotelenir.salçalar ilave edilir .bir iki dakika sotelenir. fasulyeler ve sıcak su. doğranmış domates yeşil biber ilave edilerek orta hararetlı bir ısıda pişirilir .Ara sıra kontrol edilerekş suyu azalmışsa sıcak su ilave edilir Fasulyeler yumuşayınca tuzu ilave edilip az ısıda kaynatılır.
Tereyağı tavada eritilirş pastırmalar ilave edilerek bir iki dakika sotelenip  fasulye tenceresine konur.
Pişen yemek ocaktan alınır arzu edilirse fırında on veya on beş dakika 200 derecede pişirilir.
Eğer güveç tencerede fırınlanacaksa.  güveç tencere kısık ateşte ısıtılır içine pişen yemek konur fırına verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder