MALZEMELER
5 kg domates
2 kg sivri biber
5 adet 1 kg cam kavanoz
5 adet 1 kg cam kavanoz kapağı
1 çay bardağı zeyginyağ
1 çorba kaşığı kayatuzu
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarıkesilir, tohumları çıkarılır
Yıkanır bir süzgüye koyularak sularının süzülmesi sağlanır.
Domatesler yıkanır, ikiye kesilir baştarafındaki çukur kesilir
Domatesler rondodan , geçirilir veya küçük , küçük doğranır.
Biberler küçük, küçük doğranır. Tencereye domatesler biberler, tuz, zeytin yağı koyularak orta, hararetli bir ateşte karıştırarak salça görüntüsü alıp
Göz, göz oluncaya kadar kaynatalım.
Sıcak , sıcak kavanozlara tek, tek doldurarak kapağını kapatıp hızla ters çeviriyoruz soğuyuncaya kadar bir gece bekletiyoruz.Ertesi gün kavanozları düElterek saklıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder