3 Eylül 2016 Cumartesi

Kışlık melemen hazırlayıp, cam kavanozlarda sakladım.

Domatesin ,biberin bol olduğu bu ağatos ve eylül ayında biberli , domatesten bolca hazırlayıp , kışa saklıyorum .Kış mevsimi gelince hazırladığum bu malzemeden melemen yapıp ,afiyetle tüketiyoruz. Makarnalarada nefis bir sos oluyor.
MALZEMELER
5 kg domates
2 kg sivri biber
5 adet 1 kg cam kavanoz
5 adet 1 kg cam kavanoz kapağı
1 çay bardağı zeyginyağ
1 çorba kaşığı kayatuzu
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarıkesilir, tohumları çıkarılır
Yıkanır bir süzgüye koyularak sularının süzülmesi sağlanır.
Domatesler yıkanır, ikiye kesilir baştarafındaki çukur kesilir 
Domatesler rondodan , geçirilir veya küçük , küçük doğranır. 
Biberler küçük, küçük doğranır. Tencereye  domatesler biberler, tuz, zeytin yağı koyularak orta, hararetli bir ateşte karıştırarak  salça görüntüsü alıp 
Göz, göz oluncaya kadar kaynatalım.
Sıcak , sıcak kavanozlara tek, tek doldurarak kapağını kapatıp hızla ters çeviriyoruz soğuyuncaya kadar bir gece bekletiyoruz.Ertesi gün kavanozları düElterek saklıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder