1 kg kızılcık
3 su bardağı tozşeker
1\2 çay kaşığı limon tuzu
1\2 limon suyu
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Kızılcıkların ,saplarını ve çürüklerini ayıkladım yıkadım tencerenin içine koyupş üzerini iki parmak geçinceye kadar su ilave edip orta hararetli ısıda kaynattım.Kaynayan kızılcıklar çekirdeklerinden
Tencerenin içine, kızılcık püresini toz şekerle birlikte pişiriyorum.
Kaynayıp göz göz olunca limon suyunu ve limon tuzunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alıyorum.
Kavanozlara sıcak, sıcak doldurup,ağzını sıkıca kapatıp,, kavanozu ters çeviriyorum ve soğuyuncaya kavanozları düzeltip saklıyorum.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder