17 Ocak 2014 Cuma
RENKLİ SALATA
RENKLİ SALATA
MALZEMELER
4 VEYA 5 ADET HAVUÇ
5 VEYA 5 ADET KIRMIZI TURP
1 ADET MOR LAHANA
1 DEMET MAYDANOZ
1 ADET LİMON
1\2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
TUZ
HAZIRLANIŞI
Bugün tamamen çiğ den bir salata hazırladımÖnce tüm salatalık malzemeleri ve maydanozu yıkadım.Önce havuçların dış kabuklarını sıyırdım ve rendeledim.Sonra kırmızı turpların kabuklarını soydum onlarıda rendeledim .Mor lahananın yarısını ince ince kestim biraz tuzla ovdum ve çok az sirkede beklettim 15 dakika kadar maydanozları ince ince kestim Bir servis tabağına renk sırasına göre sıraladım,aralarını kesilen maydanozlarla sınır yaptım .Bir kapta bir limon suyunu zeytinyağı ve tuz ile iyice çırptım ve salatanın üzerine döktüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder