HUMUS
500 GRM NOHUT
1 SU BARDAĞI TAHİN
5 VEYA 6 DİŞ SARIMSAK
3 ADET LİMON
TUZ KİMYON TOZ SUMAK
1*2 DEMET MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI
Nohutlar bir gece önceden tuzlu ılık suda bekletilir..Ertesi gün düdüklü tencereye sıcak su konur kaynatılır ve bir gece suda bekleyen nohutlar yıkanıp kaynayan suya atılır ve biraz kaynatılır .Üzerine biriken köpükler alınıp atılır , tencerenin kapağı kapatılır ve 25 dakika kadar pişirilir.Pişen nohutların suyu süzülür soğuyunca rondodan geçirilir , püre haline getirilir.Bir havanda kabukları soyulmuş sarımsaklar tuz ile ezilir ,limonların suyu sıkılır,
bir kapta tahin tuz bir tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz sumak ezilmiş sarımsaklar ve limon suyu iyice çırpılıp püre haline getirilen nohuta karıştırılır ve servis tabağına alınır.Üzerine yıkanan , ince kesilen maydanozlar da serpilir kırmızı pul biber ve çok az toz sumak da ilave edilir , humus servise hazırdır
NOT.Arzu edilirse pastırmalar çok az sıvıyağ da sotelenir yağı ile humusa konur servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder