17 Ocak 2014 Cuma
KAVALA KURABİYESİ
BADEMLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 SU BARDAĞI TUZSUZ TOZ BADEM
150 GR TUZSUZ TEREYAĞI
2 ADET KÜÇÜK BOY YUMURTA
6 VEYA7 DAMLA VANİLYA ESANSI
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 VEYA3,5 BARDAK UN
ÜZERİ İÇİN
BOL PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Toz badem ve un bir tavada yakmadan unun rengi sararıncaya kadar kavrulur Oda sıcaklığındaki tereyağı yumurtalar ve pudra şakeri iyice karıştırılır.Soğuyan un ve badem karışımı vanilya esansı kabartma tozuda ilave edilir ele yapışmayan bir hamur elde edilir dinlendirilir..Dinlenen hamur bir merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açılır ay şeklinde bir kalıpla kesilir .Eğer kalıp yoksa bir bardakla
önce yuvarlak şeklinde kesilir sonra yuvarlak hamurun yarısından tekrar bardak ile kesilir ay şekli verilir Hazırlanan kurabiyeler pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir öncen ısıtılmış fırında170 derecede 20 veya25 dakika yakmadan pişirilir Fırından çıkarılan ılınan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder