17 Ocak 2014 Cuma
ÇİĞ ISPANAK SALATASI
ÇİĞ ISPANAK SALATASI
500 GRM ISPANAK
300 GRM LOR PEYNİRİ
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ VE KIRMIZI PUL BİBER
1*2 SU BARDAĞI SİRKE
HAZIRLANIŞI
Ispanaklar iyice yıkanır taaki kumundan arınıncaya kadar .Tamamen temizlenen ıspanakların el ile kökleri koparılır tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika kadar bekletilir.Süzgüye alınan ıspanakların sularının iyice süzülmesi beklenir.Kabukları soyulan kuru soğan yemeklik şeklinde doğranır ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile ovulur yıkanmaz bu işlem soğanın diriliğini gidermek için yapılır.Suları süzülen ıspanaklar el ile parçalanır ve bir kaba alınır .içine lor peyniri kıyılmış ceviz içi doğranmış kuru soğan ilave edilir ve karıştırılarak servis tabağına alınır .Üzerine zeytinyağı gezdirilir pul biber serpilir ve salatamız servise hazırdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder