1 KGR İÇ BAKLA
2 SU BARDAĞI SU
1\2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 DEMET DEREOTU
TUZ
HAZIRLANIŞ
Bu kış gününde iç baklayı nereden buldun demeyin Hepinizin de tahmin ettiği gibi bahardan hazırlayıp dondurucuda sakladım Yeni yıl soframda bahardan bir tat olsun istedim
Bir tencereye 3 veya 4 su bardağı su ilave edip kaynatılır kaynayan suya dondurucudan çıkarılan bakla içleri ilave edilip kaynatılır taaki baklalar yumuşayıncaya kadar.Yumuşayan iç baklalar bir s üzgüye alınır iyice sularının süzülmesi beklenir,Servis tabağına alınan haşlanmış baklaların üzerine zeytinyağı ile çırpılan tuz ilave edilir İnce kesilen dereotlarıda serpilerek servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder