14 Ocak 2014 Salı

ELMALI TATLI

ELMALI TATLI
1 SU BARDAĞI ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM
2 ADET EKŞİ ELMA
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
HAMURU İÇİN
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ  TEREYAĞI VEYA MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ADET YUMURTA
1 YUMURTANIN SARISI AYRILIR
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki katı yağın içine yumurtalar ve yoğurt konularak yoğrulur Bu arada bir yumurta sarısı ayrılır sırası ile pudra şekeri  un vanilya ve kabartma tozuda ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır üzerirne nemli bez örtülerek 30 dakika dinlen dirilir.Elmaların kabukları soyulur  rendelenir Bir tavaya rende lenmiş elmalar toz şeker ilave edilir ve pişirilmeye başlanır  elmalar yarı pişince kuru üzümlerde ilave edilir biraz daha pişirilip ocaktan alınır toz tarçın s erpilir ve soğumaya bırakılırDinlenen hamurdan yarım portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler yapılır  hamur bezesine  el ile oval şekli verilir merdane ile inceltili r bir bıçak ile karşılıklı şeritler yapılır hamurun tam ortasına soğuyan elmalı malzeme konur kesilen şeritler karşılıklı kapatılır  üzerlerine yumurta sarısı sürülür yağlı kağıt serilen  fırın tepsisine dizilir , öncede ısıtılmış fırında   175 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder