17 Ocak 2014 Cuma

ISPANAK YATAĞINDA TAVUK SOTE

ISPANAK YATAĞINDA TAVUK SOTE
MALZEMELER
1SPANAK YATAĞI İÇİN
500 GRM ISPANAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 PAKET KREMA
1 \2 ÇAY BARDAĞI DOLMALIK FISTIK
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
TAVUK SOTE İÇİN
1ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET KURUSOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES VE BİBER ALÇASI
1 ADET KIRMIZI BİBER
500 GRM MANTAR
TUZ ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
KIRMIZI PUL BİBER
HAZIRLANIŞI
Ispanakların kumları gidinceye kadar iyice yıkanır ve kökleri koparılır ıspanaklar el ile parçalanır ,soğanın kabuğu soyulur yemeklik doğranıR.Bir tavaya zeytinyağı dolmalık fıstık konur pembeleşinceye kadar kavrulur soğanlar ilave edilir ıspanaklarda ilave edilir pişirilir pişen ıspanakların içine krema  konur  bir iki taşım kaynatılır.
Bir tencereye yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir kuş başı doğranan tavuk göğsü ile beraber tavukgöğüs   etleri   beyazlaşıncaya kadar pişirilir  tavuk göğsüne salçalar ince doğranmış kırmızı biber ilave edilir bir çay bardağı sıcak su ile birlikte tavuk göğüsleri pişinceye kadar beklenir tuz ve diğer baharatlarda ilave edilerek pişirme   işlemi tamamlanır. Mantarlar yıkanır kurulanır ve boyuna ince ince kesilir Bir tavada çok harlı ateşte mantarlar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir ve tavuk soteye eklenir.  Servis tabağına önce ıspanaklar konur bir kaşıkyardımı ile yayılır üzerine tavuk sote ilave edilir servise hazırdır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder