18 Ocak 2014 Cumartesi

HAFİF BİR SALATA

KARNIBAHAR SALATASI
1 ADET KARNIBAHAR
 1 ADET LİMON
2 DİŞ SARIMSAK
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1\2 DEMET MAYDANOZ
3 SU BARDAĞI SU
TUZ
HAZIRLANIŞI
Karnıbaharların çiçekleri ayrılır yıkanırBir tencereye su konur kaynatılır tuz eklenip karnıbahar çiçekleri eklenerek fazla parçalamadan haşlanır Bir süzgüye alınarak suyunun süzülmesi beklenir Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra tuz ile ezilir.Limonun suyu sıkılır zeytinyağı tuz ve ezilen sarımsaklar iyice çırpılırServis tabağına haşlanan karnıbahar çiçekleri konur üzerine çırpılan limonlu sos dökülür, yıkanan maydanozlar ince ince kesilerek serpilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder