KEREBİÇ [HATAY ,ANTAKYA MUTFAĞINDAN]
1 PAKET TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI SU
3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
1 SU BARDAĞI KIRIKLANMIŞ İÇ CEVİZ
1TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Bir tepsiye eritilmiş tereyağı veye margarin zeytin yağı ve pudra şekeri eklenir.karıştırılır daha sonra su ve irmik ilave edilir karıştırılır ,azar azar su kabartma tozu da ilave edilerek un ile ele yapışmayan bir hamur elde edilir 20 dakika bekletilir.İç ceviz havan da kırılır, içine toz tarçın ilave edilerek bir kaseye alınır.Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler yapılır. yumurta şeklindeki beze ele alınır ve içli köfte yapar gibi açılır Hamurun tam ortasına işaret parmağı sokularak yavaş yavaş kenarları bastırılarak içi açılır ve açılan içe toz tarçınlı ceviz içi konur hamurun ağzı kapatılır ,i yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 veya20 dakika pişirilir.
NOT Kerebiçler üzerleri fazla kızarmadan pişirilir.ÜzerLERİN bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Bu tatlı HATAY ve ANTAKYAda çöven kaymağı ile servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder