TURP OTU SALATASI
MALZEMELER
1kgr turp otu
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 veya 3 diş sarımsak
tuz
10 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Turp otları elimize alınır ve yukarıdan aşağıya doğru sıyrılarak fazla yaprakları temizlenir,sonra otun baş kısmı artı şeklinde ikiye veya üçe kesilir tüm otların ayıklanma işi bitince bol suda yıkanır kumlarından iyice arınınca bol suyun içinde bekletilir[tenceredeki su kaynayıncaya kadar]
Orta büyüklükte bir tencereye bol su ilave edilir ve kaynatılır suda biraz bekletilen otlar kaynayan suya atılır tencerenin kapağı kapatılmadan otlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır daha sonra bir kevgir yardımı ile süzgüye alınır sularının iyice süzülmesi beklenir bu arada zeytinyağı. limon suyu tuzla ezilmiş sarımsak dişleri iyice çırpılır servis edilmeden otların üzerine dökülür istenirse zeytin ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder