5 Ocak 2015 Pazartesi

Pandispanyalı Şarlot Pasta

PANDİSPANYALI ŞARLOT PASTA

MALZEMELER

5 adet yumurta
4 kahve {Türk kahve} fincanı toz şeker
5 kahve{Türk kahve} fincanı elenmiş un
1 çorba kaşığı Kakao
1\2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

MUHALLEBİSİ İÇİN
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket vanilya

İÇ MALZEMESİ İÇİN
4 Adet muz
1 paket muzlu jöle
Bir adet çukur cam kap
Streç film

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şeker ile beyaz bir renk alıncaya kadar iyice çırpılr un kakao  kabatma tozu vanilya ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine pandispanya hamuru dökülerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır kürdan temiz çıkınca toz şeker serpilmiş bir başka yağlı kağıdın üzerine  hızlıca ters çevrilir ve rulo yapılır soğutulur.Bir tencerenin içine muhallebinin önce kuru malzemeleri sonra süt ilave edilir pişirilir soğuyan rulo pasta açılır hazırlanan muhallebinin bir kısmı sürülür tekrar sarılır ve buzdolabında 2 saat bekletilir Bir çukur cam kaba streç film serilir,buzdolabında bekletilen rulo pasta alınır , 1parmak kalınlığında kesilir vecam kabın içine yerleştirilir tencerede bekletilen muhallebi ısıtılır içine muzlar doğranır ve sıcak muhallebinin içine toz jöle boşaltılarak  hızlıca karıştırılır cam kabın içindeki boşluğa dökülürüst kısmına tekrar küçük rulo pandispanyalar konur streçle kapatılır .Bir gece buzdolabında beklettikten sonra ertesi gün servis tabağına ters çevrilir streçleri alınır ve servis yapılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder