14 Ocak 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE
MALZEMELER
İÇ HARCI İÇİN
3adet ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
1\2 su bardağı iç ceviz
2 çay kaşığı toz tarçın
HAMURU İÇİN
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabukları soyulur rendelenir ,bir tencerenin içine rendelenmiş elmalartoz şeker ile birlikte pişirilir Tencere ocaktan alınır  toz tarçın ile ceviz ilave edilir karıştırılır soğumaya bırakılır
Karıştırma kabının içine yağ ile yoğurt alınır elle çırpılır ,elenmiş un kabartma tozu vanilya lave edilerek yoğrulur 20 dakika kadar buz dolabında bekletilir
Dolaptan alınan hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılırelle veya merdane ile inceltiliriçine 1 tatlı kaşığı dolusu elmalı malzemeden konur istenilen şekilde kapatılır öncden ısıtılan fırında 160 derecede 20 dakika pişirilir fırından alınan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder