20 Ocak 2015 Salı

BAL KABAĞI TATLISI


BAL KABAĞI TATLISI


MALZEMELER
2 kgr bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi veya
Hindistan cevizi rendesi
 HAZIRLANIŞI
Bal kabakları dilimlere ayrılır, kabukları soyulur üç parmak genişliğinde kesilir ve yıkanır. Yayvan bir tencereye bir sıra kabak bir sıra toz şeker ilave edilerek  sıralanır, tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli ateşte 15 dakika önce toz şeker eriyip sulanıncaya kadar kaynatılır sonra da tencere kapağı açılarak 30 dakika orta dereceli ateşte pişirilir. Tatlımız toplamda 45 dakika kaynatılmış olur. Kabaklar soğumaya bırakılır daha sonra servis edilecek tabağa alınıp üzerine bol ceviz içi serpilir. Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder