MALZEMELER
KREMASI İÇİN
500 gram tuzsuz lor
5 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gram oda sıcaklığında margarin
2 adet olgun muz
TABANI İÇİN
60 Adet kakaolu bisküvi
2 su bardağı süt
3 adet muz
Streç film
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde iki adet muz çatalla ezilir sırası ile oda sıcaklığındaki margarin pudra şekeri tuzsuz lor ilave edilerek çırpılır krema elde edilir.Masanın üzerine streç serilerek kaplama zemin hazırlanır.Bir tabağa süt konur bisküviler süte batırılır üç bisküvi enine beş bisküvi boyuna olmak üzere on beş adet bisküvi sıralanarak ilk taban oluşturulur ve üzerine hazırlanan muzlu kremanın bir kısmı sürülür .Tekrar ikinci kat olan on beş adet bisküvi süte batırılıp sıralanır krema sürülür üçüncü katada ayni işlem yapılır tam ortasına uzunlamasına muzlar konur ve her iki taraftan bisküviler kaldırılarak tam ortada birleştirilir ı piramit şekli verilir,kalan krema piramit pastanın tüm dış çevresine sürülür streçle kaplanarak bir gece buzdolabında bekletilir.Servis yapılır
ayşe hanımcım lorlu değişik bi lezzet olmuş merak ettim tadını
YanıtlaSilellerine sağlık