12 Ocak 2015 Pazartesi

İki Renkli Tatlı

İki Renkli Tatlı
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Portakal pekesi için
4su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1/2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Mısır nişastası
3 çorba kaşığı su
Hazırlanışı
Bir tencereye süt ,toz şeker, irmik konularak karıştıra karıştıra pişirilir pişen irmik tatlısı göz göz olunca ayaklı bardaklara eşit şekilde paylaştırılarak soğutulur.
Portakal peltesi yapmak için bir tencereye önce nişasta ile su ilave edilerek nişasta eritilir su az gelirse bir kaşık daha su ilave edilir sonra sırası ile portakal suyu , toz şeker. Ilave edilerek orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir 
Pişen pelte göz , göz olunca tencere ocaktan alınır ve pelteler soğuyan tatlıların üzerine eşit şekilde paylaştırılarak soğumaya bırakılır. Üzeri arzu edile şekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder